Syrien

 
Kriget i Syrien: De första rebellerna lämnar den besegrade staden Östra Ghouat 
 
 
Den Syrisk Arabiska Röda Halvmånen anlände till Harasta tidigare för att hjälpa till vid evakueringen
 
 
 Syriska rebeller och deras rebeller har börjat lämna en nyckelstad i det besegrade Östra Ghoutaområdet som en del av evakueringsöverenskommelsen med regeringen.
 
Statliga media sade att 88 rebeller och 459 civila hade lämnat Harasta hittills.
 
Ungefär 1.500 soldater från Ahrar al.Sham regionen och 6.000 civila skall transporteras från Harasta till den norra rebellhållna provinsen Idlib.
 
Överenskommelsen om evakuering är den första överenskommelsen sedan pro-regeringsstyrkor stoppade ett försök i enklaven för en månad sedan.
 
En övervakningsgrupp säger att luft och flyganfall har dödat 1.500 civila, medan minst 50.000 andra har flytt från området för fot de senaste dagarna.
 
Utvandringen började sedab soldater och militanta drev bort rebellstyrkor fån 70% av regionen - och delade den i tre delar - en av dem Harasta.
 
 
En man befriad som en del av fångväxlingen med Ahrar al-Sharm blev intervuad av statlig TV
 
 
Senare konfirmerade Arabiska Röda Halvmånen att deras personal hade anlänt till Harasta och de visade fotografier på när de hjälper civila ombord på bussarna.
 
 
 


Mina kommentarer:
Jag blir inte riktigt klar över vad som har överenskommits och jag blir lika osäker på huruvida man blandar både xivila och rebellernär människor lömnar de besegrade områdena.
Det kan ju mycket väl vara så om rebellerna när de inte krigar bor tillsammans med sina familjer.
Om detta ör fallet så förstår jag att detta medför en oerhörd svårighet för alla parter, men vad kan man göra.
 
Sluta kriga vpre nog dn bästa åtgärden!

Kommentera här: